Ελένη Κολτσίδα

- Ψυχολόγος, Σύμβουλος Προσωποκεντρικής Προσέγγισης -

 

 

 

 

 

Έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου το 2007.

Ένα χρόνο μετά παρακολούθησα τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στην συμβουλευτική προσωποκεντρικής προσέγγισης στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών I.C.P.S. όπου εκπαιδεύτηκα στην συμβουλευτική ενηλίκων και τον συντονισμό ομάδας προσωπικής ανάπτυξης.

Επιπλέον παρακολούθησα Μετεκπαίδευση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου σχετικά με την προαγωγή της ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους.

Επιπλέον, έχω εκπαιδευτεί στην ειδική αγωγή και συγκεκριμένα στην μέθοδο δομημένης εκπαίδευσης (TEACCH) για άτομα με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης, στο Κέντρο Ημέρας Παλαιού Φαλήρου (2006) το οποίο αποτελεί παράρτημα της Ψυχιατρικής Πτέρυγας του Ασκληπιείου και στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου (2008), είχα τις πρώτες μου επαγγελματικές εμπειρίες ως ψυχολόγος.

Στη συνέχεια, εργάστηκα για δύο χρόνια στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοκοινωνική στήριξης σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Σε αυτό το διάστημα ήρθα σε επαφή με ευάλωτους πληθυσμούς όπως άστεγοι, χρήστες ουσιών, μετανάστες, οροθετικοί.

 

Επιπλέον, απασχολήθηκα στο Γενικό Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» στο Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας όπου εργάστηκα με εφήβους που πάσχουν από ψυχιατρικές διαταραχές αλλά και στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων όπου συμμετείχα σε πρόγραμμα βελτίωσης δεξιοτήτων ατόμων με νοητική στέρηση.

 

Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στην ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση ως Επίτροπος ασυνόδευτων ανηλίκων. 

 

Ακόμα, από το 2008 συμμετέχω ενεργά στο ελληνικό παράρτημα του Δικτύου των Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές (Hearing Voices). 

 

Από τον Απρίλιο του 2015 συντονίζω την ομάδα στήριξης εθελοντών (buddie system) της ΜΚΟ PRAKSIS.

 

Διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στο Παγκράτι όπου πραγματοποιώ συνεδρίες με ενήλικες και εφήβους και συμμετέχω σε ομαδική εποπτεία επαγγελματιών ψυχικής υγείας.